Δείκτης μάζας σώματος

Υπολογισμός δείκτη μάζας σώματος

Ο Δείκτης Μάζας Σώματος (ΔΜΣ), χρησιμοποιείται για τον προσδιορισμό του βάρους σε σχέση με το ύψος του ατόμου και υπολογίζεται διαιρώντας το βάρος σε κιλά δια το ύψος σε μέτρα υψωμένο στο τετράγωνο. Η πιθανότητα πολλών νόσων αυξάνεται με υψηλότερη τιμή ΔΜΣ.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Δείκτης μάζας σώματος

0

Το βάρος σας είναι

0

<18.5 kg/m2
18.5-24.9 kg/m2
25-29.9 kg/m2
>30 kg/m2

Χαρακτηριστικά δείκτη μάζας σώματος

  • Ο ΔΜΣ είναι ένα χρήσιμο εργαλείο αλλά δεν προσφέρει παρά μία αδρή εκτίμηση του σωματικού λίπους. Για παράδειγμα μπορεί να κατηγοριοποιήσει ψευδώς λόγω αυξημένης μυϊκής μάζας αθλητές που έχουν υγιές σωματικό λίπος ως υπέρβαρους.
  • Εάν θέλετε να γνωρίζετε το ποσοστό λίπους στο σώμα σας, παραδείγματος χάρη όταν ξεκινάτε μία προσπάθεια απώλειας βάρους ή είστε αθλητής & επιθυμείτε να δείτε τα αποτελέσματα της προπόνησής σας, μπορείτε με ακρίβεια να πραγματοποιήσετε μία λιπομέτρηση - ανάλυση σύστασης σώματος.
  • Στο διαιτολογικό γραφείο η λιπομέτρηση πραγματοποιείται με την έγκυρη μέθοδο της βιοηλεκτρικής εμπέδησης (ΒΙΑ) με το λιπομετρητή Bodystat 1500, γρήγορα και αξιόπιστα.
  • Παράλληλα, λαμβάνονται δερματικές πτυχές σε συγκεκριμένα σημεία που αντανακλούν στο υποδόριο λίπος με το κορυφαίο δερματοπτυχόμετρο Harpenden ακρίβειας 0.2 mm προκειμένου να γνωρίζετε πόσο λίπος έχετε σε συγκεκριμένα σημεία του σώματός σας.

Κλείστε τώρα Ραντεβού

Κλείστε Ραντεβού

Σακελλαρίου 1-3, Ιωάννινα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

info@derdemezis.gr

E-MAIL

26510 38900

ΤΗΛΕΦΩΝΟ