Βιογραφικό

Δείτε επίσης Δημοσιεύσεις

Βιογραφικό

Δρ. Χρήστος Σ. Δερδεμέζης

Ο Χρήστος Δερδεμέζης, με εμπειρία 16 και πλέον ετών ως κλινικός διαιτολόγος διατροφολόγος, διατηρεί διαιτολογικό γραφείο στο κέντρο των Ιωαννίνων. Αποφοίτησε από το King’s College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου το 2002.

Toν Ιούλιο του 2011 ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Από το 2005 έως το 2012 ήταν επιστημονικός συνεργάτης του τακτικού Εξωτερικού Ιατρείου Διαταραχών του Μεταβολισμού των Λιπιδίων και Παχυσαρκίας της Β΄ Παθολ. Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Τη διετία 2012-2014 πραγματοποίησε μεταδιδακτορική έρευνα στο Τμήμα Διατροφής του University of Reading του Ηνωμένου Βασιλείου με ερευνητικό αντικείμενο την επίδραση της διατροφής στα επίπεδα της χοληστερόλης.

Από τον Απρίλιο του 2021 είναι επιστημονικός συνεργάτης του Εργαστηρίου Υγιεινής & Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Ο ρόλος του εστιάζεται μεταξύ άλλων στη μελέτη διατροφικών προτύπων και συμπεριφορών στα πλαίσια της Μελέτης Υγείας Ηπείρου.

Έχει στο ενεργητικό του ομιλίες και παρουσιάσεις σε πανελλήνια συνέδρια, εκπαιδευτικά μαθήματα για το ρόλο της διατροφής στην Ιατρική Σχολή και τη Νοσηλευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Επίσης, έχει δημοσιευμένες εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Το ερευνητικό του ενδιαφέρον εστιάζεται στο ρόλο της διατροφής στην παχυσαρκία και των αντιοξειδωτικών της διατροφής στην υγεία. Επίσης είναι τακτικό μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου ΔιαιτολόγωνΔιατροφολόγων (ΠΣΔ) και της Ένωσης Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδας, καθώς και ενεργό μέλος της ομάδας ειδικών διαχείρισης βάρους του ΠΣΔ και διατελεί εκπρόσωπός του στο Νομό Ιωαννίνων.

 

Σακελλαρίου 1-3, Ιωάννινα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

info@derdemezis.gr

E-MAIL

26510 38900

ΤΗΛΕΦΩΝΟ