Πακέτο αθλητισμού - Advance IV

Πακέτο αθλητισμού - Advance IV

Η υπηρεσία Advance IV - Άθληση & ευ ζην απευθύνεται εξειδικευμένα στις ανάγκες αθλητών στοχεύοντας στην ενίσχυση των επιδόσεών τους με την παράλληλη προστασία της υγείας τους και την πρόληψη αθλητικών τραυματισμών. Η υπηρεσία παρέχει πληροφορίες για τον καλύτερο σχεδιασμό εξατομικευμένου προγράμματος άσκησης αξιοποιώντας γενετικά σκορ και όχι μεμονωμένους πολυμορφισμούς, ενώ μπορεί να συνδυαστεί με άλλες υπηρεσίες στοχεύοντας στη βελτίωση της υγείας κάθε γενετικού προφίλ μέσω της άθλησης. 

Η υπηρεσία μπορεί να συνδυαστεί με τις Υπηρεσίες Advance - Προδιάθεσης μεταβολικών νόσων και την Υπηρεσία Advance V - Υγιής Γήρανση (Healthy Aging) παρέχοντας μία πληρέστερη εικόνα του γενετικού υπόβαθρου σας ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Γίνεται έλεγχος γενετικών τροποποιήσεων που διευκολύνουν τον επιστήμονα υγείας να αποφασίσει για τον αθλούμενο (βασιζόμενος σε πληροφορία επιστημονικών περιοδικών που αναφέρονται σε άτομα με αντίστοιχο γενετικό προφίλ) αν ο αθλούμενος θα έχει υψηλότερες επιδόσεις σε αθλήματα δύναμης ή αντοχής καθώς και ποιο άθλημα ταιριάζει καλυτέρα σε άτομα με αντίστοιχο γενετικό προφίλ (στόχος μας η επιλογή κατάλληλου αθλήματος και η ορθή προπονητική καθοδήγηση από τον προπονητή με βάση τις εξειδικευμένες δυνατότητες-ανάγκες του αθλούμενου).

  • α) ανιχνεύονται γενετικές τροποποιήσεις που συσχετίζονται με αυξημένη πιθανότητα τραυματισμού στους τένοντες (π.χ. ρήξη αχίλλειου τένοντα) και στα οστά (κατάγματα-προδιάθεση για οστεοπόρωση)
  • β) με την γενετική δυνατότητα αποκατάστασής τους (επομένως, αποτρέπονται οι επίπονοι τραυματισμοί στη διάρκεια των αθλημάτων με κατάλληλη προπόνηση και πρόληψη)
  • γ) ελέγχονται γονίδια που έχουν συσχετιστεί με τη δυνατότητα λήψης συμπληρωμάτων διατροφής 
  • δ) ανιχνεύονται γενετικές τροποποιήσεις που έχουν συσχετιστεί με την ψυχολογική κατάσταση (πιθανόν ο αθλητής να χρειάζεται μεγαλύτερη ψυχολογική στήριξη για να πετύχει τους στόχους του).

Σακελλαρίου 1-3, Ιωάννινα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

info@derdemezis.gr

E-MAIL

26510 38900

ΤΗΛΕΦΩΝΟ